Kommentarer af Brian Baerentsen
Foredrag og simultan v. Carsten Høi

"Torsdag d. 20. december fik klubben besøg af GM Carsten Høi. Det blev en rigtig hyggelig aften, hvor Carsten fortalte anekdoter fra sin lange skakkarriere, demonstrerede aktuelle partier - bl.a en perle af et parti mod Jon Hammer - samt ikke mindst spillede en god simultan. Carsten er et vidende og behageligt menneske, der på pædagogisk og instruktiv vis formidler skakstoffet, så alle tilhørere får et udbytte. Det var kort sagt en fornøjelse at have besøg af Carsten, blot kunne jeg have ønsket mig et større fremmøde. Vi var 10 deltagere inklusive en gæst fra Amager Skakforening og een fra SAS skakklub. Svend Arenkilde stak også hovedet forbi for en kort stund, men deltog ikke i simultan.

Da krudtrøgen havde lagt sig lød resultatet på 8,5 - 1,5 i Høis favør. Vel et nogenlunde forventeligt og tilfredsstillende resultat. Trods de overbevisende cifre var det ingenlunde a walk in the park for Carsten. Vi stemte på flot vis i mod på stort set alle brætterne og der kunne nemt være faldet yderligere et par remisser vores vej. Nu kom altså kun Johnny Hee og jeg på tavlen.

Under "Partier"-menuen kan I se mit parti mod Carsten. Ikke et skønhedspartier, der er grove fejl undervejs, men der er også et par interessante vendinger.

Jeg håber, vi får lejlighed til at planlægge lignenede arrangementer i fremtiden. Vi har dog en invitation til tirsdag d. 8. januar kl. 19.00, hvor nylig kåret seniorverdensmester Jens Kristiansen gæster Amager Skakforening, hvor han ligeledes holder foredrag og spiller simultan."
Se partiet Carsten - Brian

tilbage til nyheder