Kære alle,

En opsummering fra holdkampen mod Amager i første runde, 7. november på hjemmebane.

Jeg forventede en jævnbyrdig match, hvor vi ville vinde på 1. halvdel af holdet, men nok tabe på 2. halvdel af holdet. Det holdt kun delvist stik. Vi formåede desværre ikke i toppen at sætte os igennem i, som vi plejer.

Det lykkedes mig ikke at få kontakt til vores 8. bræt, Morten Jørgensen inden kampen, og da han ikke mødte frem, besluttede Ebbe og jeg i kampens hede, at sætte Andreas Peter ind som reserve. Desværre var Andreas Peter ikke formelt spilleberettiget, da han trods medlemsskab siden foråret 2016 ikke var kommet ind på styrkelisten. Det bliver der nu rettet op på.

Andreas Peter spillede et rigtig godt parti, hvor han længe holdt balancen. I et slutspil med 2 springere mod Tårn + bønder til begge spillere indsneg sig en fejl, der kostede en springer og partiet. En spillemæssig flot debut trods fejlen.

Jeg, Kim, Ebbe og Ole spillede alle remis i toppen. Jeg spillede passivt og formåede aldrig at skabe ubalance i partiet mod Peter Lunding (1878), der spiller solidt og gerne bytter af, hvorfor remis blev udfaldet. Kim spillede et spændende parti med initiativ og dominans på dronningfløjen. Desværre kom Henrik Hauge Andersen (1761) stærkt igen ved en unøjagtighed i Kims spil. Det betød at han vandt en bonde og nu pludselig dominerede på dronningfløjen med fremskudte bønder. Der var forskellige veje til gevinsten, men han fandt ikke disse og Kim forsvarede sig koldblodigt og tog remissen. God fight af Kim!

Ebbe spillede i en ubehagelig variant af Skandinavisk mod Arne Møller (1744). Arne fik aktivt spil mod Ebbes kongefløj, men han formåede aldrig at bryde igennem sorts bolværk, og han tog imod Ebbes remistilbud. En stærk forsvarspræstation af Ebbe.

Ole spillede hvid mod Sven Løntoft (1771) og fik meget fint spil i centrum. Stillingen kom dog aldrig ud over remisgrænsen, hvorfor spillerne enedes om remis.

På 5. brættet spillede Bjarne Mielow sort mod Bjarne Anthony (1694). Jeg havde på forhånd forventet, at dette ville blive en svær kamp, da BA kan være rigtig giftig. Han fik da også godt spil mod Bjarnes dronningfløj, men Bjarne holdt hovedet koldt og senere gik BA i en fælde, der bare kostede en officer. Så gad han ikke mere. Så absolut matchens højdepunkt set med Tårnby-øjne.

På 6. brættet spillede Bjarne Mathiesen hvid mod Jacob Krog (1693). Bjarne fightede længe, og havde chancer, men forskellen i spillestyrke slog igennem til sidst og Bjarne måtte ned.

På 7. brættet spillede Svend sort mod Jørgen Kamp Nielsen (1646). Det blev et dynamisk og taktisk parti, men også her slog den store ratingforskel igennem til sidst og Svend tabte.

Altså et samlet nederlag på 3-5, der siden blev dømt til 2-5 pga uretmæssig brug af Andreas Peter.

Den forventede score tilskrev et resultat på 3.5-3.5, men denne gang spillede vi desværre ikke op til vores bedste.

Mandag d. 21. november møder vi Øbro på udebane. Her skal vi revanchere os og tage sæsonens første gevinst.

Vel mødt på mandag i Øbro. Kampen starter kl. 19.00 og adressen er Rosenvængets Alle 31 Kld 2100 København Ø.

Tilbage til stillingen 16-17                                                          Brian