Tilbage til stillingen 16-17

Kære alle!

Tak for en rigtig god indsats og aften ude mod Øbro. Vi stillede fuldt holdt, men blev ramt af de forfærdelig ringe p-forhold i kvarteret. Det betød, at Ole, Bjarne Mathiesen og Svend (og sikkert også Mielow) måtte parkere et godt stykke fra spillestedet og satte lidt tid til på den konto. Øbro stillede op med 3 reserver på hhv. 1., 3. og 6. brættet. Altså en forstærkning i forhold til den faste opstilling, mest markant på 1. brættet hvor Martin Reib (2086) var sat ind

.På 1. brættet spillede jeg hvid mod Martins Budapest-gambit. En angrebsåbning der passer Martin fortrinligt. Martin fik en fin stilling, og jeg var selv tilfreds med min stilling i midtspillet. Der var nok dynamisk ligevægt. I en slutspilslignende stilling, laver jeg dog en grov strategisk fejl (flytter den forkerte bonde), der betød, at jeg kom under pres og Martin forvaltede fordelen til gevinst med sikker hånd. Det betød, han passerede 2100 i rating virtuelt.

På 2. brættet tog Kim med sort en hurtig remis mod Holger Lodahl (1778). Det betød, han kunne nå hjem og se VM matchens 8. parti (der i øvrigt endte med gevinst til Karjakin).

På 3. brættet spillede Ebbe hvid mod Sebastian Dam (1739). Ebbe spillede sit sædvanlige fleksible åbingspil med Lg2, Se2 og klar til Sf4. Stillingen var i balance, men Ebbe måtte dog i midtspillet påtage sig en isoleret dobbeltbonde i centrum, hvilket var et tve-ægget sværd. Og Ebbe valgte fornuftigt at tilbyde remis, hvilket blev modtaget.

På 4. brættet spillede Ole sort mod Svend Kristensen (1724). Det blev ligeledes remis, men først efter en hård kamp, hvor Ole var lidt på hælene.

På 5. brættet spillede Bjarne Mielow hvid mod Antti-Pekka Jauho (1712). Det blev et spændende parti, hvor Bjarne havde gode gevinstchancer. På et tidspunkt sent i midtspillet afvikles til en stilling, hvor Bjarne har opgivet en kvalitet, men til gengæld har to bønder for den (4 bønder mod to på kongefløjen). Partiet endte dog remis, men flot spil af Bjarne mod en mand med godt 140 mere i rating.

På 6. brættet spillede Bjarne Mathiesen sort mod Kim Olesen (1517). Bjarne fik i midtspillet materiel fordel og godt, aktivt spil mod modstanderens kongefløj. Det omsatte Bjarne sikkert til en gevinst.

På 7. brættet spillede Svend hvis mod Claus E. Mikkelsen (1509). Det blev igen et dramtisk og taktisk parti, hvor det så ud som om Svend havde klar fordel og mulighed for sikre sig en stor materiel fordel. Desværre blev Svend snydt og Claus løb med sejren.

På 8. brættet spillede Morten sort mod Martin Ulrik Sdun (1497). Morten spillede især midstpillet med et meget sikkert greb om planerne. Modstanderen rokerede langt, men Morten brød overbevisende igennem på dronningfløjen og jagede nådesløst modstanderens konge. Det blev en knusende sejr til Morten. Imponerende og effektivt angrebsspil.

 Altså et samlet 4-4 resultat, hvilket helt svarede til forventet baseret på rating.

 Det betyder, vi nu ligger næstsidst. Herlev, Amager og Frederiksberg ligger i toppen. I næste runde på mandag d. 5. december møder vi Odysseus III på hjemmebane. Det er et hold, vi skal slå, hvis vi spiller op til vores normale standard.  

Brian Baerentsen