Kommentarer runde 2

Kære alle!

Tak for en spændende dyst ude mod Frederiksberg IV onsdag d. 22. november. Jeg havde på forhånd udråbt kampen til at være en nøglekamp og forventede en jævnbyrdig og hård dyst.

På 2. og 5. brættet nedspillede Kim og Bjarne sine modstandere hurtigt og effektivt. Kim mødte med sort Jens Fejø (1804) og allerede i åbningen fik Jens store problemer med koordineringen af sine brikker og fik ikke rokeret. Det udnyttede Kim taktisk effektivt og satte smukt sin modstander mat. Bjarne mødte med hvid Niels M. Rendlev (1879), der faktisk var Frederiksbergs højest ratede spiller! På mindre end 20 træk vandt Bjarne overbevisende, og det endda i modstanderens favoritåbning. En åbning han efter eget udsagn aldrig har tabt i. Men én gang skal jo være den første.

De to hurtige gevinster gav ro og tro på, at vi kunne hive sejren i land.

Tilbage sad Ebbe, Ole, Bjarne, Morten, Svend, Andreas Peter og jeg. På 7. brættet mødte Svend Knud Larsen (1517), der i en årrække spillede for Tårnby. Tilbage i 80’erne var han en habil mesterspiller. Senere er spillestyrken dalet lidt, men han er uhyre rutineret. Trods en lidt akavet kongestilling efter åbningen, fik Svend spillet sig tilbage i midtspillet og bragt partiet i nogenlunde balance. Desværre snød Knud senere Svend vandt partiet.

Kort derefter vandt Ebbe på 3. brættet og Ole på 4. brættet, mens Morten på 6. brættet desværre måtte ned. Ebbe spillede et stilrent positionelt parti med hvid i Trompowski mod Thomas Haugaard (1705), hvor han effektivt overspillede sin modstander på dronningefløjen. Med stærke springermanøvrer bragte Ebbe sig komfortabelt materielt i front og førte med sikker hånd partiet hjem. Ole’s parti var mere taktisk præget, men også her spillede aktioner i centrum og på dronningefløjen en afgørende rolle. Ole’s sejr med sort mod Ole Overmark (1723) var aldrig i fare. Morten spillede over store stræk et jævnbyrdigt parti med sort mod Bo Pagh (1481). Da jeg fulgte partiet, så det ud til at være i fuld balance. Jeg så desværre ikke senere de afgørende momenter i partiet, men scorekortet viste et nederlag til Morten.

Tilbage sad Andreas Peter (AP) som reserve på 8. brættet og jeg på 1. brættet. Jeg havde med hvid i en variant af Benkö-gambitten, hvor bonden hurtigt afleveres tilbage, en behagelig stilling med kontrol i centrum. Min modstander, Niels Schnegelsberg (1815) lykkedes reelt aldrig at få det klassiske modspil i a- eller b-linjen. Da begge hans løbere samtidig var meget hæmmede og en kort aktionsradius, var det blot et spørgsmål om tid før jeg brød igennem og vandt materiale. Niels forsøgte med et kvalitetsoffer at få modspil, men det var for sent, og kort tid efter strakte han våben. AP spillede sort mod Rolf Ejlertsen (1399), hvor han forsvarede sig mod et hårdt pres mod kongestillingen med officerer, der koordinerede dårligt. Trods en heroisk fight kæmpet over mange timer, måtte AP til sidst indkassere et nederlag.

Altså en samlet sejr på 5 – 3, selvom Dr. Elo forudsagde, at vi kun skulle få 3.6 point. Vi kan være godt tilfredse med vores holdpræstation! Det betyder, at vi aktuelt ligger på 2. pladsen et point efter Jernbanen, der vandt en knusende 8 – 0 sejr over Hvidovre III, vores modstander i 1. runde. Jernbanen mønstrer et uhyggeligt stærkt hold med 4 mesterspillere i toppen og et 8. bræt med 1547. De bliver en formidabel modstander i 4. runde.

De individuelle resultater:

1. Brian 2/2
  2. Kim 2/2
  3. Ebbe 2/2
  4. Ole 2/2
  5. Bjarne Mathiesen 1/2
  6. Morten 1/2
  7. Svend 0/2
  8. Andreas Peter (R) 1/2

I næste runde (14. december) møder vi Valby III på udebane. Vi vil være klare favoritter i denne kamp, da Valby er på niveau med Hvidovre III. Alt andet lige en kamp vi bør vinde 6 – 2 mindst.