Kommentarer runde 3
Tilbage til nyheder

 

Kære alle

 

Tak for kampen i går mod Valby III. Trods blot 7 mand vandt vi overbevisende 5½ - 2½ på udebane. Det endda selvom Valby stillede op fuldtalligt og med en stærk reserve i toppen, Kurt Klifoth (2093).

 

Vi kom godt fra start på alle brættet. Jeg havde lidt tid i kampens begyndelse og kunne derfor se den tidlige åbningsfase. Andreas Peter med hvid i en Italiensk variant, Ole med sort i sin elskede Caro-Kann, Ebbe med hvid i en Dronning/Indisk variant, Svend med sort i en uregelmæssig, men bundsolid åbning, Bjarne kom ligeledes glimrende fra land med hvid og jeg selv spillede hvid 1. d4 mod en meget uortodoks opstilling/trækfølge; d6, Sd7, c6, h6, g5. Kim kom selv lidt senere, så jeg så ikke den konkrete trækfølge i starten. Kim kom med sort ind i en specialvariant, hvid spillede a tempo, hvor hvid kan slå på f7 og ødelægge sorts rokade. Det så kaotisk ud, når man ikke kender den konkrete variant, men Kim bed tænderne sammen og fik effektivt aktiveret sine brikker.

 

Jeg så ikke hvordan de enkelte partier derefter udfoldede sig, men Bjarne vandt ganske hurtigt og er nu inde i en god stime med sejre i de to seneste partier! Svend, Ole og Ebbe satte sig ligeledes igennem med sikre sejre. Tilbage sad Kim, Andreas Peter og jeg. Kim havde stille og roligt manøvreret sin modstander ned på baglinjen og dominerede 2. række med tårn + stærke løbere. Det varede da heller ikke længe før modstanderen havde tabt. Desværre måtte Andreas Peter ned, men trods et tilbageslag i de sidste par partier, så holder han sin forventede score. Jeg selv sad tilbage til sidst mod Kurt og havde en positionel fremragende stilling med løberpar mod S+L. Hertil var sort var meget svag på de hvide felter omkring kongestillingen. Jeg pressede på for en gevinst og afslog undervejs remistilbud. Desværre fandt jeg åbenbart ikke den stærkeste plan, og med en dronninge afbytning senere i partiet svandt mine gevinstchancer ind og vi blev enige om remis. Jeg skal analysere partiet og finde den rigtige gevinstplan.

 

Altså samlet en klar sejr på 5½ - 2½ på udebane med 7 mand. Et absolut tilfredsstillende resultat.

 

De individuelle resultater:

 

  1. Brian 2½/3
  2. Kim   3/3
  3. Ebbe 3/3
  4. Ole 3/3
  5. Bjarne Mielow 0/0
  6. Bjarne Mathiesen 2/3
  7. Morten 1/2
  8. Svend 1/3

R. Andreas Peter 1/3

 

Det er passende at gøre midtvejs status her op mod jul. Der er mange positive ting, jeg glæder mig over;

 

bullet Vi ligger aktuelt nr. 2 i gruppen kun et ½ point efter Jernbanen, som på papiret har et stærkere hold, særligt iberegnet deres reserver.
bullet Alle aktive spillere er nu kommet på tavlen. Svends sejr mod Valby er godt for både Svend og holdets moral.
bullet Vi har efter 3 runder hele 3 maksister; Kim, Ole og Ebbe. Kim har virtuelt (igen) passeret 2000 i rating, Ole har (igen) passeret  1800 i rating og Ebbe har virtuelt sat 20 rating-point ind på kontoen og arbejder sig ligeledes tilbage mod 1800 i rating. Både Ole og Ebbe banker nu hårdt på 1900 i Elo rating.
bullet Andreas Peter er faldet rigtig godt til på holdet og gør en glimrende indsats. De facto er han nu i Bjarnes fravær etableret som fast mand på holdet.  
bullet Jeg har selv virtuelt (igen) knebet mig over 2000 i rating. Nu handler det om at holde fast i det nye år.
bullet Måske vigtigst af alt så oplever jeg alle på holdet kaste sig ind i kampen med ildhu, hjerte og sjæl. Jeg ser skuffelse og ærgrelse, når der ryger et point og det signalerer at alle går motiveret til opgaven med forventningen om at få point med hjem. Det er den helt rigtige indstilling.

 

Nu kan vi i opløftet stemning holde juleafslutning i klubben, ønske hinanden tillykke med det fine resultat og en rigtig glædelig jul. Måske vi får tid til at se nærmere på nogle af partierne fra kampen mod Valby. Foruden vores klassiske jule-lynturnering.

 

/Brian