Kommentarer Runde 7

Kære alle,

 Tak for indsatsen i den afsluttende fællesrunde i lørdags. Vi tabte desværre ganske klart matchen mod Nørrebro III. Under andre (normale?) omstændigheder er det et hold, vi skal kunne matche. Nedenfor følger mine refleksioner over den aktuelle kamp, sæsonen som helhed og vores aktuelle klubsituation.   

 Kampen mod Nørrebro var desværre kendetegnende for sæsonen som helhed. Vi stillede op med 7 mand, hvilket var 3. gang i løbet af sæsonen. Nedrykning var dog allerede en realitet inden runden, så i praksis fik afbuddene ingen betydning. Det vidner dog om en realitet, vi alle må være bevidste om: Vi er utrolig sårbare overfor afbud. Det er i en større kontekst symptom på krisen, vores klub befinder sig i. Medlemstallet er faldende, og antallet af aktive medlemmer, der møder til klubaftener er ligeledes faldende. Det giver et stadigt svindende grundlag for rekruttering til holdskakken, og hvis vi må opgive at stille et hold til holdturneringen, vil det kraftigt forstærke den onde spiral med faldende medlems- og aktivitetsniveau i klubben. Dette bliver givetvis et selvstændigt tema til generalforsamlingen.  

 

Tilbage til kampen mod Nørrebro. Vi gik til opgaven med tro på, at vi kunne give Nørrebro kamp til stregen, måske endda overraske og få sæsonens første sejr. Sådan gik det langt fra. Kim, Ole og Ebbe var rundens lyspunkter og de hentede med godt og effektivt spil de 2½ point, vi i alt fik. På de resterende brætter var vi aldrig reelt tæt på point. Nørrebro er stærke i bunden og klart højere ratet end vores folk, så nederlagene her var reelle. Generelt har vores folk på bræt 5-8 inklusive Andreas Peter, klaret sig flot, og scoret over forventet, mens topbrætterne har scoret væsentligt under forventet. Jeg er personligt skuffet over min egen indsats både mod Nørrebro og i sæsonen som helhed – i særdeleshed det manglende resultatmæssige udbytte. Mine ca. 2 point under forventet og tab af 41 rating-point taler sit tydelige sprog om en ekstraordinær ringe sæson.

 

Nu tager vi så en tur rundt om 2. række til næste sæson, hvis vi altså formår at stille et hold. Her har vi været to gange tidligere i nyere tid. Begge gange er vi rykket op efter én sæson. Vi får se om det lykkes alle gode gange tre, eller om vi må indstille os på en mere permanent tilværelse i 2. række.

 

De individuelle scorer:

 

1.      Brian 2.5/7

2.       Kim 4.5/7

3.       Ebbe 2.5/7

4.       Ole 3/7

5.       Bjarne Mielow 2/6

6.       Bjarne Mathiesen 2/5

7.       Svend Arnkilde 0/6

8.       Morten 2/4

R. Andreas Peter 0.5/4

 Trods alt tillykke til Kim med topscorer-værdigheden.

 

Tilbage til stillingen 16-17                                                                                 /Brian